Náš příběh
ZELÁRNA FOREJT
Tradice pěstování zelí v naší rodině vznikla v roce 1926, kdy náš dědeček začal hospodařit v Křimicích u Plzně. Sám se svojí rodinou se staral o malé hospodářství a místo dnešní mechanizace využíval pouze svých dvou koní, pro které jel až do Podkarptské Rusi. Pěstoval zemědělské plodiny včetně zelí, které nechával kysat ve velkých keramických kádích doma ve sklepě. Výsledné kysané zelí si záhy získalo velkou oblibu a obyvatelé vesnice si pro něj chodili přímo k nim domů nebo na trh, kde ho babička prodávala.
Po válce následovalo 40-ti leté období přerušení rodinné tradice.
V období 90.let jsme navázali na naše předky a obnovili tak rodinnou zemědělskou tradici. Dnes hospodaříme na polích v údolí řeky Mže a naší hlavní plodinou zůstává hlávkové zelí, které dále zpracováváme na kysané zelí a zelné saláty s různými přísadami. V roce 2018 jsme postavili zcela novou a moderní zelárnu v čele s naší podnikovou prodejnou. Provoz tak splňuje všechny dnešní náročné podmínky.